Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Το σουμάκ είναι η σκόνη που παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria. Είναι θάμνος που απαντάται σε όλη σχεδόν τη Μεσόγειο. Το σουμάκ έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και ξινή γεύση.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της ανατολής όπου πολλές φορές το χρησιμοποιούν αντί για λεμόνι ή ξύδι. Συγκεκριμένα, προστίθεται στο κρέας (αλλά και στο ψάρι ή το κοτόπουλο) πριν από το ψήσιμό του, σε βραστά λαχανικά και πουλερικά.
Το σουμάκ αποτελεί βασικό συστατικό του μίγματος ζατάρ που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ιορδανία σε ψητά ή τηγανητά κρέατα.
Εκτός από τη μαγειρική χρησιμοποιείται και για την διουριτική και αντιπυρετική του δράση. Επίσης καταπραϋνει τους στομαχικούς πόνους.